Üretimi en kolay tatlı su karideslerinden biridir kiraz karides. Su sıcaklığını yavaş yavaş 27 santigrat dereceye çıkarın. Sık yapraklı bitkiler bulunduracak olursanız karidesleriniz kendilerini güvende hisseder ve üremeye daha istekli olur. Suyun sert olması, içindeki kalsiyum miktarının da fazla olacağı anlamına gelir. Bu sayede yumurta gelişimi artar.
Gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra, bir hafta içinde dişi karideslerin yumurta ürettiğini göreceksiniz. Kuyruklarının alt tarafında bulunan yumurtalarını sık sık havalandırırlar. Bu sayede sağlıklı kalmalarını ve yeterince oksijen almalarını sağlarlar. Akvaryumda güçlü bir filtre bulundurmayın. Aksi halde güçsüz yavruları içine çeker. Dişi kiraz karidesleriniz yumurta ürettiği halde bir türlü yavru alamıyorsanız ilk iş olarak su sıcaklığını gözden geçirin.
Yavrular dünyaya geldiğinde yetişkin kiraz karideslerin birer kopyasıdır. Cinsiyetlerini henüz anlamak mümkün değildir. Ancak yeterince büyüdüklerinde bazı ayırt edici özellikler ortaya çıkar. Dişilerde kırmızı renk daha fazladır ve genellikle daha büyük olurlar. Ayrıca üreme döneminde koyu kırmızı renge bürünürler. Kaliteli yavruları ayırır ve ayrı bir akvaryumda üretirseniz daha kırmızı kiraz karides yavruları elde edebilirsiniz.